Wij staan
voor je klaar

Contact

Bodiax is een merk van Heditex.

Mail
info@bodiax.com

Telefoon
+31 10 445 11 00

Adres
Vlaardingen
Arij Koplaan 18
3132 AA Vlaardingen
Nederland

Boxtel
Korenmolen 16
5281 PB Boxtel
Nederland
 

Neem contact met ons op

Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Aankopen

Waar kan ik de vloer in het echt zien?

Zien, voelen, misschien zelfs ruiken? We snappen dat je de vloer voor je aankoop in het echt wil bewonderen. Met meer dan 500 verkooppunten in Nederland is de Bodiax-familie altijd in de buurt. Hier vind je stalen van al onze vloeren. De Bodiax-familieleden vertellen je met veel kennis en passie alles over onze vloeren.

Kan ik online bestellen?

Nee, het is niet mogelijk om jouw vloer via onze website te bestellen. Sommige van onze verkooppunten maken wel gebruik van een webshop. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Met hoeveel snijverlies moet ik rekening houden?

Wanneer je een vloer gaat leggen, moet je rekening houden met een extra aantal vierkante meters dat je kwijtraakt tijdens het versnijden van de planken. Het snijverlies waar je rekening mee moet houden is afhankelijk van een aantal factoren:

● De soort vloer die je kiest: planken, tegels of visgraat
● Het aantal hoekjes en kantjes dat zich in de ruimte bevindt (rechte ruimtes hebben minder snijverlies dan ruimtes met schuine muren)

Om je een idee te geven, vind je hieronder enkele richtcijfers. De exacte percentages kunnen afwijken, dus bespreek de hoeveelheid snijverlies ook zeker met het verkooppunt.

Reken 5-10% snijverlies voor onze planken.
Reken 10-15% snijverlies voor onze tegels.
Reken 10-15% snijverlies voor onze visgraat.

Heb ik een ondervloer nodig?

Of je een ondervloer nodig hebt, is afhankelijk van een aantal factoren:
● Welke ondergrond heeft de ruimte waar je de vloer gaat plaatsen?
● Wat is kwaliteit van de ondergrond?
● Waar wordt de vloer geplaatst? Een appartement heeft vaak de eis van minimaal 10db geluidsreductie.
● Welke vloer kies je? Bij PVC click (9 en 6 mm.) zit de ondervloer al in de plank verwerkt. Een extra ondervloer is dan dus niet nodig. Een dikke plank geeft zelfs een geluidsreductie van 10dB.

Zeker weten of je in jouw woonsituatie een ondervloer nodig hebt? Ga langs bij een van onze verkooppunten, de deskundige Bodiax-familie geeft je hier graag advies.

Hebben jullie bijhorende plinten en profielen?

Jazeker! Alle plakplinten zijn te verkrijgen in een bijpassende kleur en afwerking. Naast mooie plakplinten hebben we ook verschillende stoere blokplinten in wit en zwart. Bij het verkooppunt bij jou in de buurt kunnen ze je er alles over vertellen!

Garantie

Hoeveel garantie krijg ik op een Bodiax-vloer?

Bodiax verkoopt aan bedrijven (voor commercieel gebruik). Ligt de vloer in jouw woning? Dan krijg je, afhankelijk van de gekozen vloer, tussen de 15 en 25 jaar garantie. Door de hoge gebruiksklasse van onze vloeren is het ook mogelijk deze te gebruiken voor commerciële doeleinden. Afhankelijk van het type vloer krijg je in dit geval een garantie van 10 (PVC) jaar.

Installatie

Is een Bodiax-vloer in elke ruimte te plaatsen?

Zolang het niet buiten is, kan de Bodiax-vloer in elke ruimte prima liggen. Door de hoge gebruiksklasse plaats je onze vloeren zelfs in commerciële ruimtes zoals een winkel, kantoor, hotelkamer of restaurant.

Kan ik een Bodiax-vloer ook in mijn keuken of badkamer leggen?

Vochtige ruimte? Afhankelijk van de vloer die je kiest, is dat ook geen probleem. We hebben enkele collecties die waterbestendig (Hydro-core click) zijn. Deze vloeren kan je dus zonder problemen plaatsen in vochtige ruimtes zoals badkamers of keukens. Aangezien de click vloer zwevend wordt geplaatst, is het wel belangrijk om te vermijden dat er vocht onder de vloer terechtkomt. Plaats daarom nooit een vloer in ruimtes met een ingebouwde afvoer (zoals een inloopdouche of rond een zwembad).

Kan ik de vloer zelf plaatsen?

Jazeker! Onze PVC en laminaat click vloeren zijn perfect voor een “zwevende installatie” bovenop bestaande vloeren. Dankzij het gemakkelijke Uniclic systeem is de installatie geschikt voor de gemiddelde doe-het-zelver. Bekijk hier de installatie-instructies.

Kan de vloer voor mij geplaatst worden?

Ja hoor, dat regelen we graag voor je! Jouw dichtstbijzijnde verkooppunt vertelt je graag meer over onze professionele installatiediensten.

Kan ik de vloer plaatsen op vloerverwarming en -koeling?

Jazeker, we hebben vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming en -koeling! Bij het verkooppunt bij jou in de buurt kunnen ze je er alles over vertellen.

Onderhoud

Wat moet ik doen als de vloer net geplaatst is?

Ligt ie? Dan moet je vooral eerst even genieten van je nieuwe vloer! Vervolgens veeg of stofzuig je de vloer om het vuil en gruis van de plaatsing te verwijderen. Gebruik een vochtige, goed uitgewrongen dweil om de vloer te poetsen.

Heb jullie tips om mijn vloer het beste te beschermen?

Je hebt een mooie, nieuwe vloer en wil natuurlijk graag dat ie er als nieuw uit blijft zien. Met deze tips gaat dat zeker lukken!

1. Leg een schoonloopmat bij de deur
2. Plaats beschermdopjes op meubels.
3. Vermijd contact met artikelen die een rubberen onderkant hebben om verkleuring van de PVC vloer te voorkomen.
4. Til zware voorwerpen op, probeer niet te schuiven
5. Voorzie rollend meubilair van zachte wielen

(Tip! We raden aan om hiervoor de website Floor Friendly te raadplegen voor de juiste dopjes bij jouw meubels)

Hoe onderhoud ik mijn vloer?

Er zijn een aantal dingen die je dagelijks kunt doen om je vloer goed te onderhouden en een aantal dingen die je kunt doen aan periodiek onderhoud.

Dagelijks onderhoud
Verwijder dagelijks vuil door te vegen, stofwissen of stofzuigen met zachte kop. Gebruik een vochtige doek of dweil om eenvoudige vlekken en spatten te verwijderen.

Periodiek onderhoud

Dweil je vloer met een dweil of met een vochtige mop. Gebruik hiervoor een oplossing van lauw water en een ph-neutraal reinigingsmiddel (wij adviseren Dr. Schutz PU Reiniger). Hou je aan de voorgeschreven hoeveelheid en laat de vloer zo droog mogelijk achter. Gebruik nooit onderhoudsproducten die wax en olie bevatten. Gebruik geen azijn, polijst- of schuurmiddelen, bijtende detergenten of oplosmiddelen.

Lid worden van de Bodiax-familie?

Hoe word ik verkooppunt binnen de Bodiax-familie?

Heb jij een winkel in Nederland en denk je dat de Bodiax-vloeren in jouw assortiment thuishoren? Dan kun je onderdeel worden van de Bodiax-familie! Neem contact op, dan gaan we graag met je in gesprek.