Gerealiseerde projecten

Bodiax vloeronderhoud laminaat

Bodiax laminaatvloeren worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en biedt u jarenlang plezier in huis. Hoewel Bodiax laminaatvloeren een van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren zijn adviseren wij u toch onderstaande informatie op te volgen om uw vloer in topconditie te houden.

Preventief onderhoud voor uw Bodiax Laminaatvloer

  • Zorg er voor dat er goede deurmatten met een kwaliteitsvinylrug voor de deuren liggen zodat er geen grote hoeveelheid vuil binnen komt.
  • Gebruik vilt onder de poten van meubelen en stoelen. Verrijdbare bureaustoelen moeten worden voorzien van zachte rubberen zwenkwieltjes.
  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen die de vloer kunnen beschadigen. Laat geen huisdieren met lange nagels over de vloer lopen. Hun nagels kunnen diepe krassen op het oppervlak veroorzaken en zo de vloer beschadigen. Wees voorzichtig met naaldhaken, deze kunnen de vloer ook beschadigen.
  • Zorg ervoor dat de vloer niet langdurig wordt blootgesteld aan direct zonlicht of intensief kunstlicht. Gebruik gordijnen of andere zonwering wanneer de zon het felst schijnt om de gevolgen van direct zonlicht te beperken. De meeste soorten vloeren verkleuren onder invloed van direct zonlicht. Om kleurafwijkingen te voorkomen, moet u de aanwezige (losse) vloerbedekkingen regelmatig verplaatsen.

Hoe houdt u uw Bodiax laminaatvloer in topconditie?

Het oppervlak van de Bodiax laminaatvloer is bijzonder duurzaam en slijtvast waardoor de toplaag geen verdere behandeling vereist.

Om ervoor te zorgen dat de Bodiax laminaatvloer er goed blijft uitzien, moet u deze (minstens eenmaal per week) reinigen met een stofzuiger of zwabber. U moet dit vaker doen als u de Bodiax laminaatvloer intensief gebruikt. let op dat de Bodiax laminaatvloer nooit voor langere tijd te veel vocht kan opnemen, dus altijd met een lichtvochtige doek of dweil (uitgewrongen) schoonmaken. Vlekken moeten zo snel mogelijk worden verwijderd met een vloeibaar reinigingsmiddel, wij adviseren u Bodiax laminaatreiniger hier voor te gebruiken. Bodiax laminaatreiniger is een huidvriendelijke neutrale reiniger voor het start- en regelmatig onderhoud van alle Bodiax laminaatvloeren. Bodiax laminaatreiniger verwijderd vet, vuil en loopsporen en vormt geen filmlaag. (uiteraard alles volgens de gebruiksaanwijzing van dr. Schutz).

Heeft u strepen of hardnekkige vlekken in uw Bodiax laminaatvloer dan adviseren wij u dr. Schutz Elatex te gebruiken. Dit is een universele vlekkenverwijderaar voor de verwijdering van rubberresten, strepen, lijmresten en andere hardnekkige vlekken. Ook voor het verwijderen van ballpoint of inkt. (voor elke toepassing op een onopvallende plaats de kleur en materiaalbestendigheid testen).

Om schade aan het laminaat te voorkomen moet het gebruik van een stoomreiniger vermeden worden!

Als er per ongeluk diepe krassen in de vloer gemaakt zijn, moeten deze stukken mogelijk worden vervangen.